mercoledì 11 maggio 2011

CRONICA UNUI CATACLISM ANUNTAT

  Sìnt un "supravietuitor" a doua mari cutremure ( neanuntate ) ; 4 martie 1977,ora 21 si 20 , Romania si 16 august 1999,Instanbul-Turcia,ora 3 si 7 min.Nu cutremurile sìnt cosmarurile mele ci Apocalipsa.Teama ca voi muri fara sa fi mìncat cireasa de pe tortul cunoasterii.
 Lumea a fost si este plina de profeti si profetii.Cine nu are sa si-i cumpere.Italia are ; unul francez (Nostradamus ) si unul autohton (Raffaele Bendanti ).Azi,11-05-2011, va fi cutremur.Roma va fi una cu pamìntul.Ce s-a intimplat ìn before day ? Un alt cutremur,unul emotiv-frica.Sofocle zicea ca "pentru cei fricosi totul fosneste ".Ieri toata Roma era pe peroane.Crezìnd sau nu in profetii,toti  si-au pus "capul la cutie".Un exorcism in masa.
  Rapoartele institutelor specializate nu au avut nici un efect tranchilizant.Romanii au reactionat conform unei vieti traita in mare viteza,in extremis.Totul sau nimic.Acum ori niciodata.Pielea trebuie salvata.E la moda,capitalistic,o frica proaspata,care trebuie consumata la zi.In aceasta lume hipercomunicanta,unde totul e conexat la totul,frica e ca o bomba nucleara, declanseaza o reactie in lant,ìntretinuta cu stiri si imagini despre
tsunami,cutremure,inundatii,atentate,global warning,dezghetul polar...totul rasturnat in case de mass media,totul ìmpins in creierul nostru pregatit sa explodeze.
  De aceea cea mai rapida solutie-Fuga.Grecii antici aveau chiar o divinitate cu acest nume Fogos,ruda apropiata cu Fobos si Deimos adica teroarea si frica.Se practica fuga ca antidot al fricii.In fata unei eventuale apocalipse acest gest e simil cu cel  al strutului-capul ascuns sub nisip.Exodul romanilor de ieri e un training simbolic,o simulare a unei stari de razboi.Ferice de cei care dupa ce vad o apocalipsa la tv. il sting si ìsi beau linistiti cafeaua in bucatarie.

Nessun commento:

Posta un commento